U bekijkt het archief van 2018-2019Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: LOENHOUT SK A - K.F.C. MEER (speeldag 7 op 13-10-2018)

Eindstand: LOENHOUT SK A 1 - 10 K.F.C. MEER

Vandaag de derby tegen Loenhout, voor eender welk KFC Meer team altijd een moeilijke verplaatsing. Na onze matige prestatie van vorige week en de niet zo scherpe trainingen was het zaak om deze wedstrijd meteen met volle overgave aan te vatten en trachten onze scherpte terug te vinden.

Helaas lukte dit niet zo bijster goed de eerste helft. Was het het warme weer dat onze meiden parten speelde? Van ons goede voetbal dat we echt wel kunnen spelen was zo goed als niets te merken en de eerste helft kunnen we dan ook kort catalogeren onder de noemer "potje stamp" en het voetbal gebeurde op wandeltempo. Er zat weinig tot geen animo in deze wedstrijd, een schril contract met de scherpe pot van vorig seizoen op hetzelfde veld. Het werd een festival van slechte controles, ballen die van de voet sprongen, passen die niet aankwamen etc. Gelukkig kunnen we steeds rekenen op de snelheid van Kato en bij evenveel kansen voor Kato was het twee maal raak, 0-2 na het eerste kwart. Loenhout toonde veel goede wil maar kon geen noemenswaardige kans bij elkaar spelen.

In het tweede kwart deed Kato er nog eentje bij, 0-3 en ook Moira kwam in ideale scoringspositie maar ze moest iets te veel gaan "hangen" om haar schot te wapenen en daardoor belandde de bal eenvoudig in de handen van de thuisgoalie. Onze verdediging Hannah, Sophie, Lore, Tooske, Oliwia, Jana en doelvrouw Yasmin gaven ze goed als niets weg, buiten 1 poging van Loenhout dat voorlangs zoefde, 0-3 bij de rust.

Tijdens de rust werd onze meiden rustig verzocht terug voetbal te spelen wat ze echt wel goed kunnen en dat het niet zou lukken als er maar 2 lopen en 9 wandelen. De eerste minuten na rust was er nog niet veel beterschap merkbaar en Loenhout kampeerde de eerste minuten op onze helft zonder gevaarlijk te worden. Wanneer Moira Kato "in het straatje" kon sturen konden we ons vierde streepje op ons blad bijschrijven, 0-4. Na dit doelpunt begonnen onze meiden plots wel voetbal te spelen en dan zie je dat de kansen vanzelf komen. Na mooi kort combinatiespel kon Moira door de verdediging worden geloodst en zulke kansen zijn een kolfje naar de hand van Moira, 0-5. Onze meiden bleven nu mooi samenspelen, dit is wat we willen zien en toen Myrthe met een mooie lange bal Kato kon bereiken was het wederom bingo, 0-6 en mooi om vast te stellen dat Kato de raad van de coach voor de wedstrijd goed had onthouden. Kato bewees ook niet zelfzuchtig te zijn en ze legde de bal panklaar voor Mirte die uiterst koel bleef voor doel en zo de bal mooi in doel kon leggen, 0-7 en nu ging het plotseling snel. Het humeur van de coach verbeterde zienderogen bij het gade slaan van dit mooie spel. Om ons prima derde kwart nog meer luister bij te zetten wist ook Moira nog een keer de netten bol te zetten, 0-8 na het derde kwart. Ook een ijzersterk derde kwart van ons steeds hardwerkend middenveld met Myrthe, Nienke, Larissa, Oliwia en Moira, top ! Het vierde kwart gingen we op ons elan door en wederom was Kato aan het feest, eerst stuitte ze op de thuisgoalie maar in de rebound trilden de netten opnieuw, 0-9. Ook Hayley werkte zich te pletter zodat we na rust van een mooie teamprestatie kunnen spreken. Onze meiden bleven er voor gaan en gingen resoluut voor de dubbele cijfers, deze eer was weggelegd voor Nienke door ook koel te blijven voor doel, 0-10. Wederom een doelpunt voor de voetbalschoenen van Hannah die deze week Nienke uit de penarie hielpen :). Het pleit ook voor de meiden van Loenhout dat ze er ook voor bleven gaan en hun verdiende eerredder strandde eerst op de lat maar vervolgens werd even later de bal keurig in het hoekje gelegd, 1-10. Een dikverdiende eerredder voor de thuisploeg die beslist enkele vaardige speelsters tussen de lijnen had staan maar vandaag haalde de ervaring en kracht het van de youngsters van de thuisclub.

Nu kunnen onze meiden zich opmaken voor de clash met de meiden van Moldavo. Als we spelen zoals in de eerste helft maken we geen schijn van kans maar als we ons eigen spel kunnen spelen en geloven in eigen kunnen moeten we er toch een wedstrijd van kunnen maken. Of ons dit gaat lukken zullen we volgende week merken, we gaan gewoon ons eigen spel spelen, er een faire wedstrijd van maken en dan zien we wel waar het schip strandt. Hopelijk blijft iedereen fit tegen volgende week en kunnen we op volle sterkte aantreden. Op aanvraag van Moldavo wordt deze wedstrijd om 11.00u betwist zodat deze topper op het plaatselijke A-veld kan gespeeld worden, beslist een hele ervaring voor onze Meerse girls. Ook onze vrienden en vriendinnen uit Mol zien reikhalzend uit naar deze topper, getuige hun verslag van hun wedstrijd tegen Westmalle :

De leeuwinnen van vandaag :  Yasmin, Hannah, Lore, Tooske, Sophie, Jana, Oliwia, Larissa, Myrthe, Moira, Nienke, Hayley, Mirte en Kato.