U bekijkt het archief van 2018-2019Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: S.V. NOORSE A - K.F.C. MEER (speeldag 11 op 10-11-2018)

Eindstand: S.V. NOORSE A 6 - 2 K.F.C. MEER

Vandaag de wedstrijd tussen de nr 2 en nr 3, KFC Meer op bezoek bij Noorse. Van de thuismatch wisten we te onthouden dat Noorse een zeer sterk geheel is met een aantal zeer vaardige voetbalsters en een zeer fanatieke technische staf.

We moesten op het C-veld aantreden en al bij de opwarming sprongen de ballen naar alle kanten omdat het veld er zeer hobbelig bij lag en het gras ook best lang stond. Daarenboven stond er een flinke wind en we besloten eerst windop aan te vatten. We waarschuwden voor de wedstrijd onze meiden o.a. om te trachten Noorse niet te veel op doel te laten trappen omdat er enkele meiden met een zeer goed schot bij onze tegenstander lopen. We waren nog niet zo lang afgetrapt of de bal werd mooi en hoog in ons doel getrapt, 1-0 en zo wisten we meteen waar we aan toe waren. Noorse bleef gevaarlijk voor ons doel en het duurde toch wel even voor we in ons ritme geraakten. Toen Moira voor een eerste maal Kato kon lanceren omspeelde Kato perfect de doelvrouw om vervolgens de bal keurig in het lege doel te schuiven, 1-1 en alles te herdoen. Wat later was Kato weer alles en iedereen te snel af maar ze trof de paal en de bal kwam pal voor de voeten van Mirte die de bal maar binnen te duwen had maar onbegrijpelijk trapte ze de bal nog naast het doel, dit was moeilijker dan het net te vinden en jammer genoeg weg kans op de 1-2.... Geen verwijt aan Mirte want zelfs in eerste klasse zie je af en toe van deze missers. Wanneer het dan enkele minuten later aan de overkant 2-1 werd nadat er eerst verdedigend werd misgetast en in de volgende fase de bal in het net werd getrapt was onze misser natuurlijk extra zuur. 2-1 na het eerste kwart.

In het tweede kwart namen onze meiden de bovenhand, al bleef Noorse voetballend zeker de betere van onze meiden maar de betere kansen waren nu voor onze geelzwarte girls. Helaas was dame fortuna niet aan onze kant toen Moira na een mooie actie en mooie afronding voor de tweede maal die verdomde paal op onze weg vond en weg was de gelijkmaker. Verdedigend hadden we de zaakjes nu beter onder controle en ook het middenveld had nu beter greep op hun rechtstreekse tegenstanders alleen Kato had het mentaal bijzonder moeilijk met haar stevige tegenstandster die haar van geen vin loste en ook wanneer de bal niet in de buurt was haar zat te duwen en pushen. Het gevaar moest dus vooral van Moira komen en bij een mooie actie slalomde ze door de thuisverdediging en en op de lijn van de zestien meter werd ze door de laatste verdedigster vakkundig tegen het gras gewerkt. In eerste klasse is tegenwoordig een fout op de lijn een strafschop alleen koos vandaag de scheids voor de "veilige" oplossing en legde de bal op de rand van zestien en ook de logische, op zijn minst gele, kaart bleef helaas achterwege. Ook de mannen in het welbekende busje grepen voor ons helaas niet in zodat we ons hier toch wat bekocht voelden maar zonder de scheids of tegenstander oneerbiedig te behandelen aanvaarden we sportief ons lot. De daaropvolgende vrije trap van Moira werd door de thuisdoelvrouw onschadelijk gemaakt. Ook de thuisdelegatie zette steeds veel druk op de scheidsrechter en dit zou bij het vorderen van de wedstrijd zeker niet beteren.... Ook wij moesten het, net zoals in de thuiswedstrijd, vaak ontgelden maar we hebben er nog steeds het raden naar waarom want we hebben buiten een vriendelijke goeiemiddag bij aankomst geen (slecht) woord met hen gewisseld.

In de rust werd aangehaald dat hier nog niks verloren was en dat we er vol voor moesten blijven gaan.

In het derde kwart werd het een echte cupmatch met alles erop en eraan. We kwamen enkele malen goed weg, o.a. toen Yasmin een schitterende redding in petto had en de bal via de paal terug het veld kon inwerken en vervolgens toen wat later een verdwaald voorzetschot van Noorse pardoes op onze kruising uiteenspatte. We trachten ook tot kansen te komen maar dit was niet eenvoudig met Kato die zichzelf helaas volledig uit de wedstrijd haalde. 1 keer was ze haar belaagster toch te snel af en was ze alleen op weg naar doel waar ze door haar stevige bewaakster op de rand van de zestien midden voor doel langs achter werd neergetorpedeerd. De scheidsrechter haalde nu wel een kaart boven alleen onbegrijpelijk een gele waar een rode kaart hier ons inziens de enige juiste keuze was. Een doorgebroken speelster op weg naar open doel langs achter neermaaien met geen enkele intentie de bal te spelen is normaliter maar één sanctie mogelijk maar ook hier greep de VAR onbegrijpelijk niet in en voelden we ons een tweede keer zwaar benadeeld. Ook hier ondergingen we sportief ons lot daar waar de thuisdelegatie verbouwereerd was dat de scheids nog maar voor fout had durven fluiten.... (na de match lichtte de scheidsrechter zijn beslissing toe en vermits volgens hem Kato de bal licht schuin vooruit speelde en niet recht vooruit ging ze volgens hem naar de zijkant.... alleen werd de bal voor de vrije trap in het halve maantje voor de grote backlijn gelegd wat me toch redelijk centraal voor doel lijkt.... maar met een welgemeende handshake werd ook dit euvel met de mantel der liefde bedekt). De vrije trap werd door Moira netjes naast de muur in het net getrapt, de pleister en het houten been, 2-2 na het derde kwart en alles nog mogelijk.

Het vierde kwart moest dus beslissen over winst of verlies. Nadat hun kapitein en één van hun beste speelsters Roos de strijd moest staken met een oogblessure dachten onze meiden en ook wijzelf een mentaal voordeel te hebben. Kato had de winninggoal op haar voet toen ze nog een keer kon uitbreken maar haar poging vloog nipt naast de paal. We hadden de zaakjes best goed onder controle en niets bij aanvang liet zien dat we het nog zouden uit handen geven. Tot er plots iets te laks werd verdedigd en de 3-2 toch wel werd weggegeven. We zetten nu alles op alles om toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar het spel lag enkele minuten stil nadat de scheidsrechter na 70 minuten toch ook genoeg had van de thuiscoaches en delegé en hij toch enkele minuten werk had om iedereen in de dugout te krijgen....

Nadat iedereen zijn zitje had gevonden en de scheids enkele bankzitters wandelen had gestuurd die er niet thuishoorden konden we op zoek naar de 3-3 maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant toen Sophie de bal in eigen doel deed verdwijnen, 4-2 en boeken toe met nog een dikke vijf minuten op de klok. De kopjes gingen nu helemaal naar beneden en we moesten de kelk tot op de bodem ledigen met nog twee vermijdbare doelpunten tot gevolg, 6-2.

Wie deze uitslag leest zal denken dat we geen enkele kans maakten maar we hadden vandaag net zo goed een gelijkspel of een overwinning uit de brand kunnen slepen als de omstandigheden in ons voordeel waren uitgedraaid maar dit was vandaag helaas niet het geval.

Maar als we eerlijk zijn was Noorse vandaag voetballend de betere en daarom is hun overwinning zeker niet onverdiend te noemen, proficiat !

Na het laatste fluitsignaal wilde één van de thuiscoaches plots toch vriendelijk doen maar hiervoor bedankten we vriendelijk want respect naar de tegenstander moet ook tijdens de wedstrijd verdiend worden, dit is toch  wat wij iedere wedstrijd trachten te doen. Fanatisme is en moet er zeker zijn maar, zoals gezegd, met respect naar de scheidsrechter en tegenstander.

Voor onze meiden kwam deze nederlaag hard aan en na de match werd aangegeven niet boos te zijn op elkaar of verwijten naar elkaar toe te maken, de enige op wie ze boos mogen zijn is zichzelf en ieder moet misschien een keertje in de spiegel kijken of men er de voorbije weken alles voor heeft gedaan.

Uiteraard moeten we nu ook al het goede van de voorbije weken niet vergeten na deze ene zeperd.

Van zulke wedstrijden leren we als coach immers veel meer dan van overwinningen met dubbele cijfers en vandaag leerden we dat we toch nog heel wat stappen moeten zetten (o.a. rust aan de bal in situaties onder druk, proberen voetbal spelen als het wat minder gaat, niet bang zijn van de fysiek sterke tegenstander etc.) Maar zo weten we weer waar we moeten aan werken de komende weken.

Hopelijk kunnen we de drie volgende matchen nog positief afsluiten zodat we onze tweede plaats nog veilig kunnen stellen.

De ploeg van vandaag : Yasmin, Hannah, Lore, Jana, Oliwia, Tooske, Sophie, Nienke, Myrthe, Moira, Larissa, Kato, Mirte en Fien.