U bekijkt het archief van 2018-2019Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K.F.C. MEER - HOOGSTRATEN VV (speeldag 12 op 17-11-2018)

Eindstand: K.F.C. MEER 13 - 0 HOOGSTRATEN VV

Na onze nederlaag van vorige week hadden we vandaag wat goed te maken in de derby tegen onze sympathieke buren uit Hoogstraten. Altijd een leuke wedstrijd vermits vele meiden elkaar kennen van op school. We vroegen vandaag twee dingen, inzet van begin tot einde en voetbal spelen !

In de aanvangsminuten wou het voetbal spelen nog niet echt goed lukken en Hoogstraten sprak zeker een aardig mondje mee. Simpele ballen gingen te vaak verloren en de passen kwamen te vaak niet aan. Moira kon toch, met de hulp van de HVV-doelvrouw, de score openen en Kato verdubbelde onze score na een persoonlijke actie, 2-0 na het eerste kwart. Tijdens de korte pauze werd er nog eens de nadruk op gelegd om veel rustiger te blijven aan de bal, de passen te verzorgen en gebruik te maken van de tijd en ruimte die zeker aanwezig waren.

Het tweede kwart lieten we zien dat we echt wel heel goed kunnen voetballen. Nu werd de tijd genomen, er werd verzorgd gevoetbald, de vrije "man" werd vaak gevonden en zo konden we ook heel wat kansen bij elkaar spelen. Enkele doelpunten kwamen tot stand door mooi samenspel vanachter uit via doelvrouw Yasmin die de bal mee gaf met onze verdediging om zo via ons middenveld onze spitsen te bedienen zonder dat er een HVV speelster maar aan de bal kon komen tot grote tevredenheid van de coach. Dit is waar we de eerste ronde op getraind en gehamerd hebben. Dit prachtige spel leidde tot 5 doelpunten netjes verdeeld onder onze beide spitsen Kato (3) en Nienke (2). Zo stond er een mooie 7-0 op het bord bij de rust.

In de pauze werd aangegeven trachten op dit elan verder te gaan maar het goede spel van het tweede kwart konden we helaas niet meer herhalen. Bij momenten werd er nog mooi gespeeld maar te vaak was het te rommelig en werd de rust weer niet genoeg bewaard aan de bal. Er lagen zoveel mogelijkheden om goed te voetballen en dan is het jammer vanaf de zijlijn te moeten constateren dat vele mogelijkheden onbenut werden gelaten door slechte controles, slechte passes etc. Het was zeker niet allemaal slecht en we konden er nog vier binnenprikken via Kato (2) Moira en Mirte knalde ook nog een bal via tweetijden in het dak van het doel, 11-0 na het derde kwart en waren we scherper geweest in de zone van de waarheid hadden er gerust nog een paar bij gekund.

In het laatste kwart veranderden de sportieve meiden van Hoogstraten het geweer helemaal van schouder en ze gingen nu vol op de aanval spelen om toch op zoek te gaan naar hun dikverdiende eerredder. Enkele malen waren ze er superdicht bij maar Yasmin haalde een gemaakt doelpunt schitterend uit de hoek, wat een redding !, en een mooie roodwitte poging spatte op onze lat uiteen. Zelf konden we ook nog geregeld gevaar stichten en nog twee doelpunten aan ons totaal toevoegen via Kato zodat er een 13-0 eindscore op het scorebord stond te blinken.

Vermits Noorse met 10-1 won deden we ook een goede zaak in strijd om de 2de plaats en nu hebben we een voorgift van 14 doelpunten met nog twee matchen te gaan.

Een dikke pluim aan doelvrouw Yasmin die, ondanks het weinige werk, toch met veel bravoure op het einde enkele ballen onschadelijk maakte en onze aanvallen vaak mee op gang bracht door goede keuzes te maken bij het uitvoetballen, onze verdediging Hannah, Lore, Tooske, Oliwia, Britt en Jana die voor de vijfde maal dit seizoen de nul wisten te houden, ons middenveld Myrthe, Moira, Larissa, Nienke, Fien die zowel onze verdediging mee ondersteunden als menig aanval mee op gang brachten of afronden en onze spitsen Kato en Mirte die ook beiden wederom de weg naar de netten vonden, kortom een sterke teamprestatie !

Het komt er nu op neer om in de volgende matchen en de nieuwe competitie na nieuwjaar te trachten het goede voetbal van het tweede kwart van vandaag in grotere delen van de wedstrijd tentoon te spreiden en ook durven tegen de sterke tegenstanders te voetballen en de durf en lef te tonen dat wij ook tegen hen ons mannetje kunnen staan en goed kunnen voetballen en niet te gestresseerd aan de aftrap te komen in de matchen waar het echt om de knikkers gaat. Dit gaan we er trachten in te slijpen maar gemakkelijk zal dit heus niet zijn.

Ook een welgemeende proficiat aan de HVV-girls en entourage voor hun sportieve wedstrijd en dat ze tot op het einde bleven op zoek gaan naar hun dikverdiende eerredder die hen helaas vandaag niet gegund was.

Wij zelf hebben in deze eerste competiteronde nog twee doelen, de kaap van de 100 gemaakte doelpunten ronden (nog 8 te gaan in 2 matchen) en proberen de tweede plaats te pakken op doelsaldo. Binnen twee weken weten we of we in onze opzet zullen slagen, wordt vervolgd.

De toppers van vandaag : Yasmin, Hannah, Lore, Tooske, Oliwia, Britt, Jana, Myrthe, Moira, Larissa, Nienke, Fien, Kato en Mirte.