U bekijkt het archief van 2018-2019Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K.F.C. MEER - S.V. NOORSE A (speeldag 15 op 12-01-2019)

Eindstand: K.F.C. MEER 4 - 9 S.V. NOORSE A

De kalendermakers waren ons andermaal niet goed gezind. In de eerste ronde moesten we het de eerste wedstrijd meteen tegen de te kloppen ploeg Moldavo opnemen en nu moesten we meteen de wei in tegen de meiden van SV Noorse, de andere titelkandidaat. Vermits er een aantal meiden de afgelopen maanden nauwelijks of niet hebben getraind wegens allerlei omstandigheden hadden we liever een rustigere aanloopperiode gehad tegen op papier meer haalbare tegenstanders om terug in het ritme te komen.

Maar niets aan te doen, we moesten dus Noorse bekampen en wisten vooraf dat dit een uiterst moeilijke partij zou worden. De meiden wilden er zeker voor gaan om te trachten deze uiterst belangrijke wedstrijd winnend af te sluiten en naast een sterke tegenstrever moest ook de felle wind bekampt worden wat het voetbal niet altijd makkelijk maakte. Voor de aftrap hadden enkele meiden ook nog wat kwaaltjes (blessure en ziektekiemen) dus niet iedereen beschikte vandaag helaas over al zijn mogelijkheden.

Het eerste wapenfeit was voor de meiden uit Kapellen toen ze een schot bovenop de lat zagen belanden. Het was een evenwichtige wedstrijd maar met toch een licht overwicht voor Noorse die onze verdediging te gemakkelijk te grazen kon nemen, 0-1. Na deze vroege tegentreffer kwamen we beter in de wedstrijd en Kato kon enkele malen gelanceerd worden maar de bezoekende goalie kwam telkens gepast uit haar kooi om verder onheil te voorkomen. Eén keer kon Kato de goalie toch passeren met een "puntertje" en de bal hobbelde tergend traag naar het doel..... om vervolgens op de paal te stranden en voor de doellijn te blijven liggen maar helaas was er niemand van ons bij de pinken om de bal een laatste zetje over de lijn te geven en weg gelijkmaker. We kregen nog verschillende serieuze mogelijkheden maar het vizier van o.a. Moira en Nienke stond helaas niet op scherp want de ballen vlogen over en naast het kader in plaats van in de netten. Hier hadden we toch de gelijkmaker moeten kunnen scoren. Het spel ging goed op en neer in een evenwichtige wedstrijd. Toen na een hoekschop voor Noorse de bal ongelukkig de arm van Moira beroerde floot de gelegenheidsscheidsrechter (die een quasi perfecte wedstrijd floot) een strafschop. Ondanks dat Moira zeker niet de intentie had om de bal met haar arm te spelen viel er wel wat voor te zeggen maar gelukkig voor ons trapte de Noorse speelsters de bal over de lat, hier kwamen we goed weg. 0-1 na het eerste kwart.

In het tweede kwart gingen we resoluut op zoek naar de gelijkmaker maar eerst besloten we nog voorlangs maar toen Larissa Kato schitterend in het straatje stuurde kon Kato de doelvrouw toch te grazen nemen en de verdiende 1-1 eindelijk op het bord. Nadien bleven onze geelzwarte meiden kansen bij elkaar spelen maar de goalie ranselde een mooi schot van Kato uit de hoek en Moira zag haar schitterende uithaal op de kruising uiteenspatten en hier beseften we reeds dat het onze dag niet ging worden, wederom wat een pech. Toen vervolgens Nienke ook nog een dot van een kans langs de verkeerde kant van de paal joeg grepen we ons andermaal naar de haren en de supporters konden misschien wel voor de tiende keer deze match roepen "sebiet lukt da"....

Ook Noorse kreeg nog mogelijkheden en kansen op meer na vaak wankelend optreden van ons team in verdedigend opzicht maar ook zij konden hun kansen niet verzilveren.

Nadat iedereen zich leek te verzoenen met een billijk gelijkspel bij de rust viel er zowaar nog een appel uit de kast. Onze verdediging reageerde andermaal veel te laks en vanop de zijkant werd de bal voor doel getrapt om met een boogje achter Yasmin in doel te vallen, ongetwijfeld zo niet de bedoeling maar wel de 1-2 op het bord. De supporters maakten reeds aanstalten om de warme kantine op te zoeken toen Noorse nog een allerlaatste  hoekschop mocht trappen, die ook weer veel te simpel werd weggeven, en warempel kopte een kleine blondine de bal feilloos in de hoek en daar we dachten met 1-1 de rust in te gaan stond het plotsklaps 1-3, toch wel een donderslag bij heldere hemel.

In de rust werd op een positieve en rustige manier meegegeven veel rustiger te voetballen vermits iedereen veel te paniekerig speelde. De zaken waar we elke training zo op hameren, voetbal spelen & rust aan de bal, leken wel in de winterstop achtergebleven en ook de meest simpele dingen zoals nooit uitverdedigen door het midden leken terug in dovemansoren te zijn gevallen.... wat een contrast met onze wedstrijden voor de winterstop. Ook werd aangegeven dat er nog niks verloren was met de wind als bondgenoot in de tweede helft en aangezien het aantal kansen dat we kregen voor rust.

De tweede helft was nog geen 5 minuten ver of er stond reeds een 1-6 te blinken....ongelooflijk maar drie aanvallen in 5 minuten werden evenveel keer vakkundig afgewerkt, onze meiden stonden erbij en keken er naar en zo gaven we op een dikke 8 minuten (3 voor en 5 minuten na rust) deze wedstrijd helemaal uit handen. Heel de ploeg speelde op verdedigend vlak veel te laks door maar wat naast hun man te lopen i.p.v. trachten in te grijpen en de bal af te pakken van hun tegenstanders....ook een gebrek aan conditie bij een aantal van hen helaas..... Onze meiden waren even van slag en veel kansen volgden er niet meer voor beide ploegen, Yasmin moest geen bal meer pakken in het derde kwart maar ook wij konden verder weing creëren maar wel 1-6....

Ook in het vierde kwart was de eerste aanval van Noorse bingo en weer werden we veel te simpel uit verband gespeeld, 1-7 en we konden onze ogen nauwelijks geloven. Het moet gezegd de Noorse meiden legden wel enkele mooie voor acties op de mat bij de voorbereiding bij hun doelpunten maar veel werd hen dan ook niet in de weg gelegd maar qua voetbal hebben ze nu eenmaal meer kwaliteiten dan onze dames, daar moeten we eerlijk in zijn.

Typisch voor zulks een wedstrijd is dat het scoren dan toch begint te lukken als het kalf al lang verdronken is en Kato kon twee maal succesvol afronden, 3-7. Vervolgens was het wederom aan Noorse om ons net te doen trillen en nog had doelvrouw Yasmin, geen verwijt aan haar overigens, geen bal moeten pakken dan alleen uit haar net. Het leek wel of er een magneet in de bal en ons net zat want elke bal tussen de palen veranderde in goud voor de Noorse meiden. Het pleit wel voor onze meiden dat ze toch bleven proberen en andermaal Kato klopte de Noorse doelvrouw een vierde keer 4-8. De kelk en de bodem.... en de kelk moest nog geledigd worden met een 9de Noorse goal, 4-9. We moeten ver in de analen teruggaan voor we nog eens 9 doelpunten moesten incasseren maar doelvrouw Yasmin heeft na de rust geen bal moeten pakken behalve 6 uit haar net, dit betekent dat we het vandaag als team niet goed gedaan hebben. Waar het voor nieuwjaar verdedigend als een huis stond was het vandaag als team in verdedigend opzicht veel te plat.

Na de match werd aangegeven niemand iets te verwijten maar even in de spiegel te kijken of men er de voorbije maanden wel genoeg aan gedaan heeft. Enkelen gaven ootmoedig toe dat ze conditioneel niet in orde zijn wegens veel te weinig trainingen. Een team kan maar sterk presteren als iedereen "in orde " is wat momenteel helaas niet het geval is, ook jammer voor de meiden die er wel alles voor gedaan hebben. Ook de trainer zal een keer in de spiegel kijken en analyseren wat er anders had kunnen of moeten gedaan worden. Maar 1 verloren match is het einde niet en hopelijk wordt er de komende weken goed getraind zodat we toch kunnen laten zien dat we veel beter kunnen dan dat we vandaag op de mat brachten en dat we veel scherper moeten zijn willen we tegen Moldavo en Noorse iets kunnen rapen.

Noorse won verdiend deze wedstrijd maar de score gaf zeker de verhoudingen niet weer. Hadden we voor rust onze kansen benut hadden we evengoed met een voorsprong de rust kunnen ingaan en hadden we een hele andere match gekregen maar met als en maar koop je uiteindelijk niets. De jonge Noorse speelsters spelen echt mooi voetbal en een aantal van hen wacht een mooie toekomst, zo eerlijk moeten we durven zijn.

Tot slot nog vermelden dat de match in een uiterst sportieve sfeer verliep zowel op als naast het veld, zo kan het dus ook en dat maakt het voor iedereen zoveel aangenamer, dank je wel aan de Noorse entourage. Ook dank je wel voor de gelegenheidsscheidsrechter die de quasi perfecte wedstrijd op de mat legde dat door beide partijen fel werd gesmaakt !

Hopelijk kunnen we volgende week revanche nemen tegen het voor ons onbekende O.L.V.E.