U bekijkt het archief van 2018-2019Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K.F.C. MEER - VC MOLDAVO (speeldag 20 op 16-02-2019)

Eindstand: K.F.C. MEER 1 - 7 VC MOLDAVO

Vandaag de topper tegen onze vriendinnen uit Mol en omstreken. Moldavo stond samen met Noorse aan de leiding met op 1 puntje gevolgd door onze KFC Meer girls. De winnaar van vandaag zou een belangrijke stap zetten naar het mededingen met Noorse om het kampioenschap.

De vorige wedstrijden tegen Moldavo in de eerste competitieronde waren telkens spannende wedstrijden met veel strijd en overgave, we hoopten vandaag hetzelfde te zien.

Onze Meerse meiden begonnen fluks aan de wedstrijd en Kato kon meteen al gevaar stichten in de Molse zestien. Het spel was perfect in evenwicht en onze meiden konden zeker hun voet zetten naast deze van de Molse meiden. Het was wel opletten voor hun sterke en snelle spits Laura (ex SK Lierse) en zij zorgde voor het eerste echte wapenfeit van deze wedstrijd maar via Yasmin en de paal verdween haar mooie uithaal in hoekschop. Voetballend waren we zeker niet de mindere in het eerste kwart alleen beperkte ons "gevaar" zich tot enkele afstandsschoten waar hun goede doelvrouw Siel niet de minste moeite mee had. Ook voetbalde zij steeds goed mee en zo kon ze ook enkele aanvalspogingen van onze meiden voortijdig onschadelijk maken. Het was een wedstrijd zonder veel kansen aan beide zijden en de echte spirit van de voorgaande ontmoetingen tussen de beide ploegen ontbrak toch wel een beetje, het was allemaal wat gezapig tot Laura nogmaals kon oprukken en met een strak schot de 0-1 op het bord zette na het eerste kwart.

In het tweede kwart ongeveer hetzelfde spelbeeld als het eerste kwart maar de Molse meiden namen nu toch lichtjes de bovenhand zonder dit te kunnen vertalen in echte kansen of mogelijkheden maar het was wel steeds attent zijn voor hun sterke voorlinie en middenveld. Onze meiden deden hun stinkende best alleen de echte "over-mijn-lijk" mentaliteit konden ze vandaag niet boven halen, enkele spelbepalende meiden in aanvallend opzicht bleven onder hun gebruikelijke niveau of werden geneutraliseerd door hun Molse opponentes zodat we aanvallend Moldavo te weinig pijn konden doen om het hen echt moeilijk te maken. Nadat we in de verdediging de bal niet goed wegkregen en de bal wat bleef hangen was één van hun spitsen er als de kippen bij om de 0-2 over de lijn te duwen en wat later was een volgende kans wederom bingo en stond er 0-3 op het bord bij de rust in een eigenlijk redelijk evenwichtige wedstrijd waarin Moldavo uiterst efficiënt was door uit een 4 tal mogelijkheden 3 doelpunten te puren, dat is ook een kwaliteit uiteraard.

In de rust gaven we aan dat we niet zo slecht bezig waren en we toch op deze manier moesten trachten verder te doen en toch proberen iets scherper voor de dag te komen en nog één helft alles te geven. De tweede helft begon zoals de eerste, een gezapige wedstrijd waarin de neutrale toeschouwer en wij zelf ook toch wel wat op onze honger bleven zitten, een wedstrijd die in schril contrast stond met de eerdere wedstrijden tussen deze twee teams. Toen we de 0-4 veel te simpel weggaven was de match echt gespeeld, als ze al niet gespeeld was, maar Kato zorgde toch voor de mooie en verdiende eerredder door met een mooi diagonaal schot Rebecca, keepster bij de U15 Yellow Flames, het nakijken te geven, 1-4. Voor het overige moest Rebecca na rust geen bal meer pakken alleen Moira kon na hoekschop het haar nog even moeilijk maken maar ze schampte haar kopbal naar het beeld van haar wedstrijd van vandaag. (geen verwijt overigens). Toen wat later Moldavo de 1-5 kon binnenwerken nadat we andermaal niet secuur genoeg verdedigden was het laatste kwart verder nog goed voor de statistieken.

Enkele meiden lieten het wat hangen en als ploeg konden we het niet meer opbrengen om onze rug te rechten en zo kon Moldavo verder uitlopen tot 1-7. Wie deze uitslag leest zal denken dat we weggespeeld werden maar dit was zeker niet het geval, vooral voor rust konden we gelijke tred houden met de kampioenenploeg uit Mol alleen waren zij zoveel efficiënter, ook een kwaliteit uiteraard en uiteraard wonnen zij deze wedstrijd meer dan verdiend.

We misten vandaag vooral de wil en het geloof bij onze meiden om er vol voor te gaan. Een belangrijk aspect is hier toch wel het gebrek aan trainingen bij een aantal van onze meiden vermits er de laatste tijd toch wel te gemakkelijk trainingen worden afgemeld om allerlei uiteenlopende redenen. Jammer voor de meiden die er wel elke week voor gaan en wel hun trainingen afwerken maar een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel en wanneer enkele meiden conditioneel niet in orde zijn komt men, zeker tegen de topteams, overal een stapje tekort of kan men het extra stapje niet zetten of het extra metertje niet opbrengen om tegen dit soort teams een resultaat te halen. Vanaf nu zullen we dan ook het geweer van schouder veranderen en de meiden die ook in de week zich inzetten meer belonen in het weekend.

Sommige meiden zien de voetbal helaas nog steeds als een soort chiro-uitje waar het gezellig vertoeven is met vriendinnen en we missen bij sommigen toch wel de juiste "sport mentaliteit". Dit is zeker geen verwijt, eerder een vaststelling. Momenteel voelen we ook aan dat we met deze meiden op een kruispunt zijn aanbeland.... sommige ontdekken momenteel andere interessante werelden en dit dan nog in combinatie met de studies komt de inzet voor de voetbal momenteel op een wat lagere plaats.... Dit is helaas inherent aan meiden van  15 / 16 jaar. Hopelijk kunnen we deze competitie nog op een positieve manier afwerken, want we hebben zeker en vast een zeer goed seizoen tot nu toe; en dan moet iedereen voor zichzelf uitmaken of men nog wil verder doen of niet en dan zullen we kunnen bepalen of we volgend seizoen al dan niet nog een team op de been kunnen brengen. Wordt vervolgd, de coach.

De ploeg van vandaag : Yasmin, Hannah, Lore, Sophie, Jana, Hayley, Larissa, Moira, Myrthe, Nienke, Kato, Mirte en Oliwia.